Menu
Your Cart

Grasmaaier

Grasmaaier
Wil jij dat je gazon er van de zomer weer mooi bij ligt, maar zie je altijd op tegen het grasmaaien? Dan is wellicht de robotmaaier een uitkomst. Je moet dan wel over een groot oppervlakte gazon beschikken, want een robotmaaier is alleen geschikt voor oppervlakten van minimaal 200 m2. Deze maaiers zijn te vinden onder de accu grasmaaiers. Kan jij wel genieten van zelf even het gazon te maaien en werkt het voor jou juist heel goed als bezigheidstherapie? Dan heb je de keus uit veel verschillende soorten grasmaaiers. De meest populaire grasmaaier is de elektrische grasmaaier. Deze apparaten hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk in gebruik. Voor echte grote gazons kan je het beste kiezen voor een benzine grasmaaier, deze gazonmaaiers zijn ook net iets krachtiger. Laat de buren maar jaloers worden op jouw mooi uitziende gazon!

Welke grasmaaier kopen?
Je hebt een mooi gazon voor het huis, maar welke grasmaaier moet je nu kopen? Dat is van een aantal zaken afhankelijk. Als eerste moet je goed weten dat bepaalde grasmaaiers niet geschikt zijn voor kleine gazonnetjes. Zo is de robotmaaier alleen geschikt voor grote gazons en voor klein gazons zijn er ook speciale machines. Wanneer je geen behoefte voelt om veel geld uit te geven voor een grasmaaier dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een spindelmaaier. Daarnaast is het goed voor jezelf te bepalen of je een snoerloze grasmaaier wilt of niet. Wanneer je buiten in de buurt geen stopcontact hebt, dan is een elektrische grasmaaier niet handig. Ook voor grote gazons is een grasmaaier met snoer geen goed idee. Voor een snoerloze grasmaaier kan je kiezen uit accu grasmaaiers, benzine grasmaaiers, robot maaiers en natuurlijk de handmatige grasmaaiers. Verder kunnen de grasmaaiers nog een aantal handige functies hebben wat het maaien nog gemakkelijker maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grasmaaiers die vanzelf al vooruit rijden, zodat je niet zelf het apparaat hoeft voort de duwen of bijvoorbeeld de functie dat je centraal de maaihoogte kunt instellen. Allemaal functionaliteiten waardoor het maaien van het gras nog eenvoudiger en plezieriger gaat.

Gazon onderhouden
Naast het maaien van het gras met een grasmaaier heeft je gazon natuurlijk nog meer verzorging nodig. Het gras moet zichzelf kunnen voeden met de juiste stoffen, zodat het gras een mooie groene kleur heeft en gezond aanvoelt. In het begin van het jaar is het belangrijk om te strooien met kalk. Zo wordt mosvorming tegen gegaan. Daarnaast is het belangrijk om het gazon vaak te bemesten. In het beste geval doe je dit iedere maand tot de zomer. Mocht je hier de tijd niet voor hebben dan is iedere twee maanden ook prima. Verder is het belangrijk niet op het gazon te lopen als er sneeuw op ligt. Hierdoor loop je het gazon namelijk stuk. En zorg ervoor dat je in de maanden oktober en november de bladeren van het gazon afhaalt. De bladeren zorgen er namelijk voor dat het gazon niet kan ademen.